Robot -trafikkkegler kan krympe størrelsen på vegarbeid

En ny generasjon trafikkkjegle som kan lette overbelastning og forbedre arbeidstakers sikkerhet er utviklet av byggegiganten Costain.
Prototypen ‘Robo-Cones’ sitter ved siden av veien når den ikke er i bruk, og kan “kjøres” på kjørebanen for å lukke baner når det er nødvendig.
• 70 prosent av nye biler har aktiv sikkerhetsteknologi
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Å stenge baner med tradisjonelle trafikkkjegler er en notorisk farlig jobb, så arbeidere stenger ofte av store deler av veien om gangen for å unngå å gjøre forræderske sorter oftere enn det som er essensielt.
Men de nye robo-ene kan sitte ved siden av veien når de ikke er i bruk, og beveger seg i posisjon i hastigheter opp til 4 km / t når det er nødvendig. Ved å risikere trafikkkjegler i stedet for personalet på motorveier, kunne arbeidere stenge av små deler av en vei, noe som potensielt sparer bilister fra å kjøre forbi enorme skår av avkjørt kjørebane.
Den farligste delen av å sette opp en rad med trafikkkjegler er ‘Taper’ – den vinklede starten av linjen som begynner ved kanten av en bane og beveger seg ut for å lukke den fullstendig.
Costains Richard Gollege presenterte selskapets kjegler på Cheltenham Science Festival, sa Costains Richard Gollege: “Det tar 15 minutter å gjøre en avsmalning, men med de fjernstyrte kjeglene vil det ta mindre enn et minutt.”
William Clifford, en annen ansatt i Costain som var involvert i prosjektet, forklarte at prototypekeglene ikke er autonome, og krever at noen sender dem ut via fjernkontroll. Clifford sa at autonome kjegler som automatisk kunne komme ut “ville være perfekte”, selv om han innrømmet “vi er langt fra det”.
• Highways England prøver på veikantene for å takle avfall ved veikanten
Clifford sa at den viktigste motivasjonen bak Robo-Cones ‘oppfinnelse var at “mennesker dør” når de legger ut tradisjonelle kjegler, men han la til: “Det er også viktig å kutte ned hvor mye tidsbaner blir avstått for å gjøre det bedre for bilist.”
Ett trafikkstyringsselskap ble bøtelagt £ 100.000 i 2010, etter at en arbeid døde og samlet inn kjegler fra den sentrale reservasjonen av M4-motorveien.
Les nå om de 11 bilsikkerhetsfunksjonene som er satt til å bli obligatoriske innen 2021 …

Leave a Comment