Effektiv Citroen C4 Cactus Airflow 2L gjør sin debut

Citroens stand på Paris Motor Show har en ny super-fugal idé basert på C4-kaktusen. Kalt Citroen C4 Cactus Airflow 2L, det lette, aerodynamiske kjøretøyet kan skilte med økonomisk klima på 2L/100 km, som tilsvarer 141mpg.
For øyeblikket er den reneste kaktusen den 1,6 BlueHDI -modellen, som er i stand til 91,1mpg – så nøyaktig hvordan har Citroen gått rundt så drastiske forbedringer i den økonomien? Det har tatt den tresylindrede 1,2-liters Puretech-motoren fra Cactus-serien, samt sammenkoblet den til hybridair-teknologi, som bruker trykkluft i stedet for elektrisk kraft som holdes i batterier for å drive hjulene.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Det alene kutter drivstoffbruken med 30 prosent, men Citroen har da montert en spesiell bodykit samt hjul for å forbedre aerodynamikken med 20 prosent. Den fremre støtfangeren har luftinntak som umiddelbart åpnes eller lukkes, mens skodder i rattet kan åpnes eller lukkes, avhengig av nøyaktig hvor mye avkjøling bremsene trenger.
Luftstrømmen drar også fordel av de typiske aerodynamiske triksene, som små kameraer i stedet for vingespeil, så vel som en helt flat underretting.
Citroen har håndtert for å strippe 100 kg fra kaktus ‘kerbvekt også – en enestående prestasjon som tenker på at den allerede er 200 kg lettere enn en grunnleggende C4 -luke. Det er gjort med karbonkompositter for fjærer, bootlid, bakbenk, sidepaneler, vinger, dører samt tak. I tillegg ble mye mer aluminium så vel som høy styrke stål brukt gjennom.
Endelig har drivlinjen blitt optimalisert for bruk i denne bilen. I tillegg til hybridair -systemet, har Citroen benyttet seg av et nytt karbonbelegg i motoren, for å redusere friksjonen, så vel som ny olje med lav viskositet. Med noen få andre trinn på plass forbedres motorens effektivitet med 5 prosent.
C4 Cactus Airflow 2L -konseptet er Citroens reaksjon på en innsats i Frankrike for å få et økonomisk 141mpg -kjøretøy i salg innen 2020.

Leave a Comment