‘Velstående forhandlere minner oss om at vi bør kreve heftige diskonteringsrenter i showrooms’

Jeg har ikke noe problem når personlige formuer blir tjent med de beste, lyseste så vel som hardest arbeidende gründere så vel som arbeidere i kjøretøyet virksomhet. Bernie Ecclestone, for eksempel, var en dårlig informert ungdom fra en av de grotte gatene i Sør -London. Likevel fortsatte han med å gjøre seg til den største flytteren så vel som Shaker i Formel 1, pluss en formue på 2,5 milliarder pund.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

En annen arbeiderklasse -gutt gjort bra er Lord Bob Edmiston, en nydelig blokkering som brukte sin redundansskontroll på 6.000 pund fra Jensen Motors på å sette seg opp som den offisielle britiske importøren for Marques som Hyundai, Isuzu, Subaru samt Fantastic Wall. Som 71 -åring ble Bob nylig med i milliardærklubben så vel som det er etter de utallige millionene han har bidratt til veldedige organisasjoner.
• Guide: Nøyaktig hvordan du kjøper en ny bil
De privilegerte få fornærmer meg ikke bare siden de er velstående på bekostning av bil-/motorsportforbrukere. Imidlertid ser jeg på noen få av dem i tillegg til å stille spørsmål ved nøyaktig hvordan de ble så rike. Mer forvirrende er nøyaktig hvordan riket deres kan øke massivt i løpet av en kort periode.
Mekaniker-vendt-ny-kar-forhandler Arnold Clark (RIP) forlot nylig husholdningen rundt 1 milliard pund, men riket deres har fortsatt å vokse med rundt 1,5 millioner pund i uken det siste året. London brukte bilselger Geoff Warren, fra Cargiant, har sett rikdommen øke med nesten 1 million pund i måneden siden denne tiden rundt i fjor. Han kvalifiserer nå som en halv milliardær (£ 560m). Slik som Clarks så vel som Mr Cargiant er påminnelser om at detaljister kan betale for for å redusere inntektsmarginene i stor grad. Så ikke vær redd for å kreve heftige rabattpriser når du kjøper nytt eller brukt. La noen kilo ekstra i lommene, i stedet for å fôre deres.
Lewis Hamiltons løft fra år til år på 28 millioner pund (å gi ham en levetidspotte på £ 159m) virker ekstrem når han tenkte på at han ganske enkelt pedaler en Racer Formula One på søndager. Dette var imidlertid et år der han vant tilbake verdensmesterskapet. Overdreven, ja. Uansett hvor du er forståelig også. Ufattelig er omstendighetene Toto Wolff oppdager seg i. Han jobber med Lew i Mercedes F1 -leiren. I tillegg til ektefellen Susie, en og annen Pitlane -pundit på TV, så han deres felles rikdom øke med £ 82m til £ 322m de siste 12 månedene.

Jeg forstår heller ikke nøyaktig hvordan en bloke som for tiden tilbyr støvsugere, mens jeg lover å ende opp med å være kjøretøydesigner/produsent/forhandler, har sett rikdomsraketten hans med 1,7 milliarder pund det siste året. Sir James Dyson er for tiden flott for £ 9,5 milliarder. Vil den potten krympe eller vokse når han gjør det modigste trekket i livet og kommer inn i bilindustrien? Vi får se. Jeg tror han ville ha det mye bedre med å bygge topp moderne kjøretøyer. Der går du, James. Ingen krav til en milliardær som deg å betale for forretningsråd fra en pauper som meg.
Kan vi snart kjøre Dysons i stedet for Dacias? Mike Rutherford mener det er en mulighet …

Leave a Comment