‘Forståelsen som ble vist på Genève var ganske enkelt fantastisk’

Det er alltid tydelige temaer på Geneva Motor Show og bortsett fra det forutsigbare skyvet mot elektrifisering, skilte to ting seg tydelig for meg da jeg gikk rundt tribunen og snakket til execs på forrige ukes arrangement.
For det første var det en fantastisk usikkerhet. På Brexit. På Donald Trumps foreslåtte handelstariffer. Om Diesel fremtid, med noen vilt forskjellige synspunkter som tilbys. Og på Vauxhall, med PSA -sjef Carlos Tavares igjen som sier: “Vi må redusere produksjonskostnadene betydelig.”
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

• Geneva Motor Show 2018: Full News Round-Up
For det andre var overdådigheten som vises ganske enkelt fantastisk. Genève har alltid vært et show som egner seg til dette, og har base i et av verdens viktigste økonomiske sentre. Men i år var noe annet, med en rekke nye modeller som ikke ville se malplassert ut i en oligarkens fantasy -garasje.
Det var en ny Mercedes Maybach S-klasse. En ny Bentley Bentayga-plug-in hybrid. Et Aston Martin Lagonda-konsept som peker på altelektriske rivaler for å ta på seg Bentley og Rolls-Royce. En enda mye mer ekstrem Bugatti Chiron -sport. Og mange overveldende av alle, Limited Run Range Rover SV Coupé, som har en pris på 240 000 pund. Ekstraordinær, egentlig, men jeg har ikke tvil om at det vil selge ut.
Det alt dette viser er at uansett usikkerheter som gjenstår i verden du og jeg bor, er den øverste enden av markedet immun mot virkeligheten. Det ser ut til å være et umettelig ønske blant de aller rikeste for nye biler, og en tilsynelatende vilje for produsenter å tilby dem.
Undersøkelse av overskuddet la jeg igjen med en avsluttende tanke; Jeg vet ikke hvor langt dette luksuriøse bilvåpenløpet kan gå. Og ja, noe av det er litt smakløst.
Men Genève viste at verdens elite aldri har blitt servert bedre for nye biler. Og mens de var utenfor rekkevidde for mange av oss, tilbød de absolutt et grundig overbevisende opptog.
Hva var din foretrukne bil av Geneva Motor Show 2018? Se om den gjorde vår håndplukkede liste …

Leave a Comment