‘Vår overgang til elektrisk vil snart gjøre kjøremåler til en tapt kunst’

er mye skrevet om forbudet mot salg av nye bensin- og dieselbiler i 2030/2035, med forskjellige historier som dekker alt fra den relativt høye Kostnad for EVs og hvordan man kan erstatte tapt drivstoffavgift, til lading av ladingsproblemer, forsyningskjede etikk, markedsappetitt og rekkevidde ulempe.
Men det er ett spørsmål som ikke har blitt adressert: Hva vil skje med vår evne til å kjøre biler med manuelle girkasser når hver nye bil er en EV?

DSG: Hva er en direkte skiftgirkasse og hvordan fungerer de?

Slik spiller dette problemet ut: Best nå, hvis du vil kjøre bil med en manuell girkasse, må du ta kjøretesten din i en manuell bil. Ta testen din i en bil, og med mindre du tar testen på nytt i en tre-pedalbil, er du begrenset til selvforskyvende overføringer i evighet.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Kanskje overraskende velger omtrent 90 prosent av elevene det manuelle alternativet (som en interessant sideanmerkning er passeringshastigheten betydelig høyere for disse menneskene). Og selv om andelen av automatisk tester har forbedret seg fra rundt fire til 10 prosent gjennom årene, er det klart at mange ønsker muligheten til å kjøre manualer i løpet av kjørekarrieren.
Men med unntak av en eller to nysgjerrigheter som den originale Honda-innsikten, kommer hver hybrid, plug-in hybrid og elbil med en automatisk girkasse. Teknologi kan utvikle seg (og vi vil glans over milde hybrider, som ikke slipper unna 2030 -forbudet), men foreløpig har alt som ikke har en ren bensin- eller dieselmotor bare to pedaler.

Leave a Comment