Renault avslører neste to autonome prototype

Renault har avslørt en tidlig utviklingsprototype av sin autonome bilteknologi, kalt neste to. Den franske produsenten håper å bruke teknologien på sitt produktsortiment innen 2020, med systemet opprettet for å ta full kontroll over kjøretøyet.
• Driverløse biler: Alt du trenger å vite
Systemet har flere nye datasystemer som kontrollerer bilen i køstrafikk og opptil 18 km / t på hovedveiene. Neste to blir for øyeblikket prøvd på Renaults allelektriske Zoe EV, og forventes å bli et mainstream-alternativ på de fleste Renault-modeller når det blir fullt integrert med global veiinfrastruktur i 2020.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Renault Zoe Review
Renaults administrerende direktør Carlos Ghosn forklarer: “Vi tror neste to vil nå markedsplassen rundt 2020. Vi ønsket også å kombinere verdenene til delegert kjøring og tilkobling.”
Selv om de to neste systemene ikke vil være produksjonsklare i ytterligere seks år, er utviklingen av støtteprodukter godt i gang. Avgjørende for den foreslåtte brukeropplevelsen er en rekke smarttelefonapplikasjoner, tilgjengelig på både iOS- og Android -plattformer.
Den første er den automatiserte betjeningsparkeringsappen, som gjør at bilisten kan forhåndsprogrammer et sett med parkeringsinstruksjoner for bilen. Bilisten vil da kunne programmere en annen rute ved hjelp av appen, og systemet vil ta bilen den valgte destinasjonen og vente på at bilisten kommer tilbake. Et annet trekk ved teknologien er at den er i stand til å huske og gjenkjenne bilistpreferanser, inkludert deres foretrukne sitteposisjon, innstillinger for innvendige temperaturer og radiostasjon.
De neste to systemene leverer også tilkobling til alle gjeldende nettverk, inkludert 3G, 4G, Wi-Fi og Bluetooth. All teknologien er tilgjengelig ved hjelp av selskapets nye multimedia-skjerm med multimodal interaksjon (håndbevegelser). Et head-up display (HID) -system er også inkludert som standard, og blir blått fra gjennomsiktig når automatisk modus er aktiv og venter på bekreftelse.
• Selvkjørende Mercedes innen 2020
• BMW autonome prototyper

Leave a Comment