“Bilsalg er en bekymring, men la oss ikke få panikk ennå”

forrige ukes overskrifter som er laget for stygg lesing. “Salget av nye biler stuper,” oppsummerte den rådende tonen ganske bra da Society of Motor Produsenter og handelsmenn ga tall som viste registreringer i april var ned 19,8 prosent år for år, fra 189 505 i 2016 til 152.076.
Mens bestselgerskartet hadde et kjent navn på toppen-Ford Fiesta-var tallene i seg selv stort sett ukjente etter en periode på rundt fem år med enestående vekst.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

• Nytt bilsalg faller med 20 prosent i april
I løpet av timer etter at disse dataene ble publisert, ble jeg kontaktet av en rekke ‘eksperter’, mange med interesserte interesser, noe som ga en følelse av alarm med sine egne teorier om den dramatiske nedgangen. Blant faktorene som ble skylden var innføringen av nye VED-priser, økende mistillit til finansindustrien, usikkerhet om Brexit-forhandlingene, et anti-diesel klima drevet av Theresa May og trusler om en giftstoffskatt fra London-ordfører Sadiq Khan.
I sannhet spilte disse sannsynligvis en rolle, selv om de oppblåste tallene i mars forårsaket av rush for å slå Aprils skatteoppganger utvilsomt var det mest fortellende elementet. Det som imidlertid var angående, i rush for å avsi dommen var den skuffende mangelen på kontekst som ble brukt.
Tross alt, som SMMT -sjef Mike Hawes påpekte: “Markedet forblir på rekordnivåer.” Registreringene i 2017s første fire måneder økte med 1,1 prosent fra år til år til 972.092, den høyeste noensinne.
I tillegg har vi lenge påpekt at den månedlige veksten som ble sett fra 2012 og utover var uholdbar på lang sikt. Det ser ut til at vi kanskje har nådd det punktet nå. Men det betyr ikke at industrien stirrer inn i avgrunnen. Ja, det er utfordringer fremover, men det vil være galt å trykke på panikknappen etter en spesielt humpete måned.
Er du enig med Graham? Tror du det er for tidlig å få panikk om bilsalg? Gi oss beskjed nedenfor …

Leave a Comment