Tesla Model S-baserte Saleen Foursixteen avduket

Amerikansk superbilprodusent Saleen-best kjent for å lage den raske S7-forsøkte å stjele showet på årets Pebble Beach Concours D’Elegance med sin nye allelektriske, høy ytelse Foursixteen. Basert på flaggskipet US-Spec Tesla Model S, har det et nytt aerodynamisk kroppssett, forbedrede drivlinjekomponenter og et revidert interiør.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Tesla Model 3 for å utfordre BMW 3 -serien
Når det gjelder utvendig styling, er det en V-formet panseret for å lede varm luft bort fra kjølesystemet og bidra til prosess.
Mens Model S ‘drivlinje, komplett med 416 hk og 600nm dreiemoment, hovedsakelig overføres, har Foursixteen en ny’ MaxGriptM ‘diff -lås og kan skilte med et forbedret sluttutstyr, som begge tilsynelatende forbedrer akselerasjon, gasshandling og dreiemomentstyring .
Saleen har også lagt til et nytt kjølesystem – som består av en større radiator, vannpumpe med høy strømning og reviderte vifter – som må være bedre egnet for bruk av banedag. Etterbehandling av de ytelsesfokuserte oppdateringene er et revidert suspensjonsoppsett, som kan valges å inkludere full kundejusterbarhet og nye bremsepakker.
På innsiden får Foursixeen liftet i svart skinn, komplett med perforerte lær aksenter og alcantara semsket skinn, pluss en helt ny senterkonsoll opprettet for å forbedre lagring, og levere det amerikanske trenger å ha – en koppholder – for både bilisten og frontpassasjeren. Saleens sporinspirerte vektlegging er fremdeles åpenbar, på grunn av de fire omrørte og styrkede bøttesetene.
I å beskrive selskapets interesse for å opprette Foursixteen, sa grunnlegger Steve Saleen: “Tesla har skapt en helt ny klasse amerikansk bil. Det er mange likheter med dette og hvordan Ford opprettet ‘Pony Car’ -klassen i 1964 med Mustang, og det er slik disse bilene stikker ut fra resten av pakken. ”
På salg i USA starter Foursixteen -priser fra $ 152.000 (£ 90.865), som dekker Tesla Model S P85 -plattformen og ikke tar hensyn til forskjellige EV -insentiver tilgjengelig i forskjellige stater.
Mer fra Pebble Beach og Monterey Car Week 2014
• The Quail 2014: De beste bilene i bilder • Concours d’Elemons 2014 på bilder • Pebble Beach Concours D’Elegance 2014: 10 Beste biler • Lamborghini Huracan LP620-2 Utrolig Trofeo avslørt på Pebble Beach • Video: Range Rover Sport SVR avslørt på Pebble Beach

Leave a Comment