Renault Zoe tildelte Zero-Star Euro NCAP Security Score

Renault Zoe har endt opp med å være bare det tredje kjøretøyet i Euro NCAP-historien som ble tildelt nullstjerner for ulykkesikkerhet. Den forrige versjonen av den fremtredende elektriske hatchbacken fikk en femstjerners poengsum i 2013, men takket være mange strengere sikkerhetstester samt utelatelse av spesifikke sikkerhetsfunksjoner, scoret den nåværende designen dårlig.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Zoe gikk ikke bra i frontal balanse ut ulykkesprøven, med Euro NCAP som siterer dårlig sikkerhet for førers brystområde. Det gjorde verre i sidestangtesten, som imidlertid simulerer treffer et tre- eller lyktested. I følge Euro NCAP er en tredjedel av disse uhellene alvorlige eller dødelige, så vel som polet slo til testdummihodet når han testet Zoe.

‘Fra nå av skal jeg sjekke ut Euro NCAPs score tett’

Et avgjørende aspekt i Zoes dårlige ytelse er fjerning av en kollisjonspute, som beskytter beboerne mot sidepåvirkninger. Renault introduserte denne typen kollisjonsputer i 2001 med Laguna 2, som endte opp med å være det aller første kjøretøyet for å oppnå en femstjerners Euro NCAP-rangering. Zoes 43% sikkerhetspoeng for voksne beboere er den laveste de siste 11 årene med testing.
8

Renault har gitt ut en uttalelse i aksjon til Zoe’s Results, og understreket at mens kjøretøyet oppnådde en dårligere stjernescore enn den forrige modellen, kan dette være assosiert med modifikasjoner i evalueringsrutinen for Euro NCAP med tanke på at 2013:

Leave a Comment