Skatt skyld for høye drivstoffkostnader

Høye drivstoffkostnader utløses av det høye nivået av drivstoffavgift i tillegg til å øke råoljeprisene, ifølge en fem måneders etterforskning fra Office of Fair Trading (OFT).
Watchdogs rapport om den britiske vegbrensel sektoren, publisert 30. januar, spesifiserer at markedet ikke er dysfunksjonell så vel som at konkurransen er robust. Den argumenterer også for at supermarkeders voksende andel av drivstoffbutikkmarkedet har hjulpet forbrukerne ved å holde kostnadene lave.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

RAC Foundation -direktør Professor Stephen Glaister sa: “Denne rapporten vil bare gi en begrenset komfort for Storbritannias 35 millioner sjåfører som fortsetter å betale nær rekordkostnader på pumpene, men OFT bestemmer også den sanne årsaken til sjåførenes elendighet – kansleren også som råoljepriser. Rundt 60 prosent av pumpekostnadene er regnskapsført av drivstoffavgift så vel som merverdiavgift, så vel som vi nå vil ringe til detaljister for å gi et sammenbrudd på kassekvitteringer for å vise nøyaktig hvilken andel skatten er kreming av . ”
Ofte oppdaget at Storbritannia før skatt har noen av de billigste drivstoffkostnadene i Europa. I løpet av de 10 årene fra 2003 til 2012 økte imidlertid kostnadene ved pumpen fra 76 pence per liter (PPL) til 136ppl for bensin så vel som fra 78 ppl til 142ppl for diesel. Dette ble i stor grad utløst av et løft på nesten 24 pkt i skatt så vel som plikt, samt 33 ppl på bekostning av råolje.

Leave a Comment