Ny Aston Martin V12 Vantage stormer i med 690bhp

Dette er den helt nye Aston Martin V12 Vantage. Gaydon-firmaet har bekreftet at bilen representerer en siste utflukt for motorer av denne typen i Vantage Model Line: Porsche 911 Rival vil aldri igjen bli utstyrt med tolv-sylindere.
For å gi V12-kraft i Vantage en verdig sending, har Aston Martin grundig endret sin sportsbil med inngangsnivå, og skaper den raskeste og mest kraftige veien.

Aston Martin løfter å bygge elektriske biler i Storbritannia fra 2025

Ikke overraskende gjør det bruk av 5,2-liters twin-Turbo V12 som også finnes i den større DB11 og DBS Superlegera. I den nye V12-utsikten er det innstilt for å levere 690bhp og 753nm dreiemoment (identiske figurer til den nye Vantage-avledet V12 Speedster). Med denne mye kraften hevder Aston Aston at V12 Vantage vil kunne sprint fra 0-62mph på 3,5 sekunder og nå en topphastighet på 200mph. Til sammenligning vil 503BHP V8 Vantage gå fra 0-62mph på 3,6 sekunder før de legges ut på 195mph, men uten det aller viktigste V12-lydsporet i nykommeren.
12.

Strøm sendes gjennom en spesialkalibrert ZF åtte-trinns automatisk girkasse til bakhjulene, i motsetning til all-wheel-stasjonen Porsche 911 Turbo S at denne bilen teller som en viktig konkurrent. V12 Vantage har også fått noen valg av chassisoppgraderinger for å takle den ekstra grunt og vekten av 12-sylindret motoren. Disse inkluderer nye adaptive demper, reviderte anti-rullestenger, stivere fjærpriser, konvensjonelle karbon keramiske bremser og Michelin Pilot 4s dekk innpakket over en ny design av 21-tommers hjul. Aston Martin sier at styringen også har blitt endret for å levere et skarpere svar.
Annonse – Artikkel fortsetter under

Leave a Comment