Nissan Axes GT-R i Europa og Storbritannia over støypolitikk

Nissan har bekreftet at den vil stoppe produksjonen av sin GT-R sportsbil for europeiske markeder inkludert Storbritannia innen utgangen av mars.
I en offisiell uttalelse som ble sendt til Car Express, sa merket: “13 år etter den europeiske introduksjonen som ikonet for tilgjengelig Automotive High Performance, kan vi bekrefte at europeisk GT-R-produksjon vil avsluttes i mars 2022 på grunn av den nye EU & UK Drive-by Noise Policies fra og med 1. juli 2022. ”
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

R35-generasjonsversjonen av firmaets firehjulstrekk sportsbil, med kallenavnet Godzilla, ankom det europeiske markedet i 2009 for å konkurrere med biler som Porsches 997-generasjon 911 Turbo.

Beste Supercars 2022

Opprinnelig produsert 480 hk fra sin 3,8-liters tvillingturbo V6, satte bilen nye standarder når den gjaldt ytelse-og pris, og ble solgt fra bare £ 54.495. Til tross for forskjellige ansiktsløftninger i løpet av sin salg og en maktøkning til maksimalt 592 hk i Storbritannia med de siste £ 180.095 GT-R Nismo, har rivaler som 911 Turbo sett to påfølgende generasjoner lansert.
Nå er det bekreftet at produksjonen vil ende, men Nissan har ennå ikke kunngjort om en allelektrisk etterfølger vil ta sin plass, iført det velkjente GT-R-merket. Gitt merkets vektlegging av pragmatiske familiefokuserte maskiner og effektivitet gjennom elektrifisering, er det ikke kjent på dette tidspunktet om en fremtidig sportsbil for Europa passer med Nissans planer.
Merket har nettopp lansert en ny bakhjulsdrevet sportsbil i Nord-Amerika og Asia i form av 400Z, som ikke vil bli solgt i Storbritannia eller Europa.
Den avtroppende GT-R følger en lang rekke ‘Skylines’ som alle har båret GT-R-merket, og strekker seg tilbake til 1969.
I likhet med GT-R-er før den, skåret denne R35-modellbetegnelsen ut en nisje som en foretrukket med tunere, den 3,8-liters turboladede motoren som reagerte godt på oppgraderinger, med noen tuningfirmaer som trekker ut langt mye mer enn 1000 hk fra motoren etter kraftig omarbeiding.
Uten erstatning i horisonten og europeisk produksjon begrenset til uker, ikke måneder, kan kunder som søker etter den øverste Nissan Performance -bilen måtte kilde biler fra lager.
Merket viser ikke lenger GT-R mellom rekkevidden på nettet, med bilen som ikke er vist på listen over modeller på konfiguratoren.

Les nå om Nissans elektrifiseringstasjon, med 15 nye EV -er å lansere innen 2030 …

Leave a Comment