Bilkjulere Trender: Europeere som hatchbacks, amerikanere samt indianere som salonger

Når kjøretøyets entusiaster reiser til Europa, merker de alltid overflod av hatchbacks. Når de reiser til USA, merker de at salonger (ellers forstått som sedans) har en tendens til å overnivere hatchbacks av en stor margin. Dette nøyaktig samme mønsteret er åpenbart i India også. Å sette til side den regjerende overlegenhet av SUVer i alle land, ønsket jeg å prøve så vel som å forstå denne trenden. Hva er det som gjør hatchbacks så mye mye mer fremtredende i Europa, så vel som hvorfor er det salonger som har en større markedsandel i USA, så vel som India.

En av de få bilene som tilbys i alle disse kroppstyper. Fra toppen med klokken: Audi A3 Hatchback, A3 Sedan, A3 Cabriolet & A3 Sportback (Estate). (Bildekilde: AUDI PRESS SITE)
Europa

En av de viktigste årsakene til at folk i Europa har en tendens til at luker er det funksjonelle elementet i disse typer biler. Sjekke ut et kjøretøy som tilbys i både kroppsstiler som Audi A3, Honda Civic, Volkswagen Golf / Jetta eller Ford Mondeo, det virker som en lavere pris, mye bedre drivstoffeffektivitet, enkelhet av lasting, innvendig plass, også Som administrasjon er de aspektene som gjør europeerne velge sine respektive hatchback-skjemaer.

Hatchbacks evaluerer mindre (å hjelpe drivstofføkonomiske klimatallene, samt håndtering), kan pakkes med bagasje vertikalt (noe som gjør det mye lettere å tonnere, så vel som utslipp av støvelen), har bakfoldende seter som gir mye mer plass enn salonger, så vel som ha en mindre betydelig bakoverhang (igjen hjelpestyring). Et annet funksjonelt element i hatchbacks er at de normalt er noe mindre enn deres salong-kolleger, en velsignelse på Europas smale veier, samt å gjøre parkeringsplassen litt enklere. Bakre hodet er også et aspekt som hatchbacks ikke krever det swooping taket som salonger har, frigjør noen få avgjørende inches for baksetet passasjerer.

Honda Civic tilbys som en hatchback (over) så vel som en sedan (under) i forskjellige markeder. (Bildekilde: Honda Pressesider)
Et ekstra poeng er at det er mye mindre typisk i Europa for en husholdning å ha mye mer enn ett kjøretøy av denne grunn at de krever en multi-tasker. Den europeiske trenger hans / hennes kjøretøy for daglig kjøring, for å bære belastninger, samt bringe folk mens de fortsatt er drivstoffeffektive. Stor offentlig overføring, så vel som den litt høye kostnaden for drivstoff, gjør også deres bit for å presse europeiske kjøpere mot hatchbacken i stedet for en salong.

USA.

Foruten sannheten som tonn mennesker i USA tenker på hatchbacks for å være forferdelig så vel som uferdige, har de likevel en tendens til å favorisere størrelse generelt. De tidlige hatchbacks introduserte i USA, som Ford Pinto, AMC Pacer, Chevy Chevette, så vel som Chrysler Sunbeam, ga denne typen design et dårlig navn på grunn av deres iboende mindre enn gode utseende, tvilsom pålitelighet, samt et bilde av cheapness. Denne tankegangen mot hatchbacks har fortsatt i noen metode til tross for de blendende hatchbacks som tilbys i markedet i dag.

Doug Demuro komponerte et fascinerende innlegg om dette fenomenet på virkeligheten om kjøretøy som skyldte våpen for å foretrekke salonger. Oppstartet på en salong bruker personen med våpen i kjøretøyet en grad av personvern ikke oppdaget i den synlige hatchback-støvelen. En kommentator tok opp en innsiktsfull bit nugget av info som sa: “Du vil merke at hatchback eierskap er lavest i europeiske land med andre endringsrettigheter (Serbia, Sveits, samt Kypros – alle mindre enn 3 hatchbacks per person).”

Ford Fiesta Sedan på det ideelle vil gi sin eier litt privatliv når de pakker varme mens hatchbacken til venstre kan tilby den potensielle tyven til en flott utsikt (hvis pakkebrettet er fjernet) av typen av pistol. (Bildekilde: Ford Press Site & Wikipedia Commons)
Mens jeg personlig ikke er helt enig med denne ideen, kan det hende at det kan hindre et bestemt antall personer i å få hatchbacks, noe som fører til en preferanse for salonger. Noen andre mennesker er likevel engstelig at uten å utvide oppstart, vil bakre passasjerer være mindre risikofrie under en ulykke.

Til slutt tror jeg det er rent et spørsmål om bilde så vel som status. Jo større bilen din, jo mye bedre i livet du er.

India

Til tross for at Indias bilkultur blir påvirket hovedsakelig av britene (de kjører på nøyaktig samme side av veien, så vel som har omfavnet rundkjøringer i mange steder i stedet for signaler), er deres kjøretøy som får kultur mye mer tilnærmet til USA. Størrelsen indikerer hva som helst til den typiske indiske kjøperen, spesielt når den er integrert med pålitelighet, så vel som den ekstra fordelen av å være veldig sparsommelig.

Hatchbacks er alltid sett på som mer rimelige kjøretøy for trainees, så vel som de mindre heldige mens salongene blir sett på som et stort kjøretøy med høyere status. Dette mønsteret er spesielt fjernete når man ser på “kompakt sedan” -markedet i landet. I India har kjøretøy under fire meter (med bensinmotor på under 1,2 liter eller en dieselmotor mindre enn 1,5 liter) blitt unnskyldt fra spesifikke oppgaver, noe som gjør dem mye rimeligere. Slik er lignende for en utvide oppstart at mange beslutningstakere har introdusert en salong under fire meter spesielt for India.

Noen av de sub-4-meter sedans tilbys i India. Med klokken fra toppen: Maruti Suzuki Swift, Ford Figo Aspire, Hyundai Xcent & Honda Amazine. (Bildekilde: Hyundai Press Site & Wikipedia Commons)
Disse sub-4 meter salonger har besluttet ubehagelige støvler takket på grunnleggende hatchbacks, men selger spesielt godt. Drosjer samt Fleet Eiere er ganske tatt med dem også. Ulempene med denne typen salong i forhold til deres hatchback-søsken inkluderer deres utseende, ekstra vekt (hindrende drivstoffeffektivitet og håndtering), samt baksetet. Foruten reduksjon av bakenden av taket for å strømme mye bedre med den ekstra støvelen, blir baksetene enten presset noe fremover, eller har en nesten vertikal ryggstøtte for å frigjøre mye mer plass i støvelen.

Alderen gamle hatchback v salonger uenighet vil aldri virkelig ha en slutt. På samme måte som mange ting i livet, tar det mye mer enn støylogikk for å overtale folk som hatchbacks er et mye bedre kjøp, spesielt å tenke på deres re-salgsverdi. Mens jeg er helt en proponent av hatchbacken (min stamme på DriveTribe handler om varme luker), er det ikke for rent rasjonelle grunner.

Leave a Comment