Nissan Axes GT-R i Europa, samt Storbritannia over støyregler

Nissan har bekreftet at det vil stoppe produksjonen av sine GT-R sportsbiler og lastebil for europeiske markeder, inkludert Storbritannia innen utgangen av mars.
I en offisiell uttalelse sendt til Auto Express, sa merkevaren: “13 år etter sin europeiske introduksjon som ikonet for tilgjengelige bilindustrien, kan vi bekrefte at European GT-R-produksjonen vil ende i mars 2022 på grunn av den nye EU og Storbritannia Drive-by Noise-forskrifter som starter 1. juli 2022. ”
Annonse – Artikkel fortsetter under

R35-generasjonsversjonen av firmaets allhjulsdrift sportsbil, kallenavnet Godzilla, vist på det europeiske markedet i 2009 til rivaliserende biler og lastebiler som Porsche’s 997-generasjon 911 turbo.

Beste supercars 2022.

I utgangspunktet skaper 480bhp fra sin 3,8-liters twin-Turbo V6, satte bilene og lastebilen nye krav når det gjaldt ytelse – så vel som pris, går på salg fra bare £ 54,495. Til tross for mange ansiktsløftninger i løpet av sin tid i salg, samt en økning i kraft til maksimalt 592bhp i Storbritannia med de siste £ 180.095 GT-R Nismo, har rivaler som 911 turbo sett to påfølgende generasjoner som ble lansert.
Nå har det vært verifisert produksjonen, men Nissan har ennå ikke avslørt dersom en all-elektrisk etterfølger vil ta sin plass, ved hjelp av det berømte GT-R-merket. Forutsatt merkets vekt på pragmatiske familiefokuserte maskiner, samt effektivitet med elektrifisering, er det ikke forstått på dette tidspunktet dersom en fremtidig sportsbiler og lastebil for Europa passer med Nissans planer.
Varemerket har nettopp introdusert en ny bakhjulsdrift sportsbiler og lastebil i Nord-Amerika, så vel som Asia i typen av 400Z, som ikke vil gå på salg i Storbritannia eller Europa.
Den utgående GT-R oppfyller en lang linje med “Skylines” som alle har brukt GT-R-merket, som strekker seg tilbake til 1969.
Som GT-Rs før det, har denne R35-designbetegnelsen skutt ut en nisje som en favoritt med tunere, den 3,8-liters turboladede motoren som reagerer godt for oppgraderinger, med noen tuningfirmaer som utvunner langt mer enn 1000bhp fra motoren etter tung omarbeidende.
Med ingen erstatning i horisonten, så vel som europeisk produksjon begrenset til uker ikke måneder, kan klienter som leter etter de ultimate Nissan-prestasjonsbilene og lastebilen måtte kilde biler og lastebiler fra lager.
Varemerket viser ikke lenger GT-R blant sin variasjon online, med bilene og lastebilen som ikke er vist på sin liste over design på konfiguratoren.

Nå sjekket ut om Nissans elektrifiseringsstasjon, med 15 nye EVS å introdusere innen 2030 …

Leave a Comment