Oxford sentrum for å endte opp med å være verdens aller første nullutslippssone innen 2020

Oxford City er planlagt til å bli verdens aller første nullutslippssone (ZEZ) ved å forby bensin samt Diesels -kjøretøyer i sentrum fra 2020.
I et felles forslag fra Oxford bystyre samt Oxfordshire Region Council, er planen å forby tradisjonelle drivstoffbiler i bestemte deler av sentrum i 2020. Et skritt for å forby alle ikke-EV-er over hele byen vil overholde i 2035, Fem år før regjeringen planlegger å forby salg av nye bensin samt dieselbiler over hele landet.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Beste elektriske kjøretøyer til salgs 2017
I følge byrådet har Oxford City Center for tiden ulovlige nivåer av nitrogendioksid (NO2), en ledende årsak til sykdom som kreft og hjertesykdom. Over 40 000 dødsfall i året i Storbritannia utløses av luftforurensning i henhold til en rapport fra 2016 fra Royal College of Physicians samt Royal College of Pediatrics samt Kid Health.

Til tross for at NO2 -nivåene som falt med 36,9 prosent over Oxford, er spesifikke deler av sentrum fremdeles ekstremt forurenset. Ved å implementere de to stadiene av Zez, George Street, vil Oxfords mye forurensede gate minimere nitrogendioksidnivåene med 74 prosent i 2035, og legge den under den lovlige grensen.

Leave a Comment