Topp 10 største Lancia -biler noensinne

Den berømte italienske produsenten Lancia vil ikke lenger selge bilene sine utenfor Italia, er det bekreftet. En del av Fiat Group, Lancia har kjempet for salg, med styreleder og administrerende direktør i Fiat Group Sergio Marchionne som uttaler, “Lancia vil bli et italiensk merkevare-merke.”
Når han snakket i 2012, hadde Marchionne tidligere sagt: “Vi må være ærlige. Lancia vil aldri være hva den en gang var. Den eneste modellen som er av noen verdi i Europa er Ypsilon, som vil bli lagret. Resten av området har Ingen appell. ” Når Ypsilon når slutten av sin livssyklus, er det ikke klart om Lancia vil fortsette i noen form.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Vi har satt sammen et galleri (se over) for å feire de største bilene Lancia som noen gang av McLaren F1, men bak Ford Focus MK 1.
Lancia ble grunnlagt tilbake i 1906, og i 1969 hadde den blitt en del av Fiat -gruppen etter å ha tapt betydelige summer. Rett etter overtakelsen ble de beryktede Lancia Stratos født. Stratos veide inn under 1 000 kg og drevet av en 2,6-liters V6-midtmontert Ferrari-motor, og vant tre mesterskap på rad i 1974, 1975 og 1976.
Til tross for Lancias overhengende tilbaketrekning fra store markeder, forble Marchionne positiv til andre italienske produsenter Alfa Romeo – også administrert under Fiat -paraplyen. “Det er team av våre menn i hemmelige hangarer rundt Italia som forbereder Alfa Romeos nye modeller, som vi vil presentere i april og som vil endre bildet av merkevaren, og ta det tilbake til absolutt dyktighet,” antydet han.

Leave a Comment