Europeiske bilprodusenter oppfordrer forhandlere til å sikre Brexit Deal

Politikere på begge sider av Brexit -forhandlingene må “trekke ut alle stopp” for å sikre en ambisiøs frihandelsavtale, eller risikere akkumulerte tap som vil gå til € 110 milliarder (£ 101 milliarder) innen 2025.
Samtalen kommer når slutten av overgangsperioden vev, med bare 15 uker igjen for å sikre en handelsavtale mellom EU og Storbritannia, og Punitive World Trade Organization (WTO) vilkår som gjelder hvis ingen avtale oppnås innen 31. desember.

Brexit! Hva det betyr for biler, bilister og den britiske bilindustrien

WTO -vilkår vil bruke en 10 prosent toll på biler og opptil 22 prosent på kommersielle kjøretøy, begge betalt av importører. Bransjeledere advarer om at disse kostnadene “nesten helt sikkert” vil bli gitt videre til forbrukerne.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Totalt 23 handelsorganer fra hele EU-landene, inkludert Storbritannias Society of Motor Produsenter og handelsmenn (SMMT), og den kontinuerlige europeiske Automobile Manufacturer Association (ACEA), oppfordrer ministre, embetsmenn og diplomater til å trekke sammen i forhandlinger , eller risikere “alvorlige konsekvenser” til europeiske bilbedrifter, i en bransje som støtter en av 15 arbeidsplasser, og 14,6 millioner levebrød, over EU og Storbritannia.
Organisasjonene advarer om at hvis ingen avtale går foran, vil bil- og varebilproduksjon, som kjørte med 18,5 millioner enheter i året, falle med tre millioner enheter over berørte nasjoner i løpet av de neste fem årene. EU Automotive har allerede sett produksjonen falle med 3,6 millioner enheter på grunn av koronavirus.
Mike Hawes, administrerende direktør i SMMT, advarte påvirkningsanalysen maler “et dystert bilde av ødeleggelsene som ville følge en” no deal “Brexit.” Hawes sa at tollsatser og handelsbarrierer ville “sammensette skaden som allerede er behandlet av en global pandemi og lavkonjunktur, og sette virksomheter og levebrød i fare,” og la til: “Våre næringer er dypt integrert, så vi oppfordrer alle parter til å anerkjenne behovene til dette viktige selskapet i Jobber og økonomisk velstand, og trekke ut hvert eneste stopp for å sikre en ambisiøs frihandelsavtale nå, før det er for sent. ”
Eric-Mark Huitema, generaldirektør for ACEA, sa at “innsatsen er høye” for bilprodusenter, og at en ikke-avtale, Brexit, kombinert med Coronavirus-påvirkninger, ville være en “dobbel whammy” for en “allerede rullende” sektor.

Tenker du å kjøre i Europa etter Brexit? Klikk her for alt du trenger å vite …

Leave a Comment