Toyota Corolla Cross SUV bekreftet for Storbritannia i 2022

Toyota var en av Trailblazers i SUV -verdenen, med sin opprinnelige RAV4. Men selskapet mener fortsatt at det har hull i oppstillingen – og det er i ferd med å fylle en betydelig en med denne nye modellen, Corolla -korset.
Corolla-korset er designet for å sitte ved siden av C-HR i Toyotas rekkevidde, selv om hvert kjøretøy vil ha sin egen distinkte tilnærming. C-HR har alltid vært fokusert mer på stil enn direkte praktisk, mens Corolla-korsets mer oppreist holdning og pragmatiske form gjenspeiler dens posisjonering som en fullverdig familiens SUV-en rival for slike som Nissan Qashqai og VW Tiguan.

Ny Toyota Corolla Cross 2022 anmeldelse

Den er 4,46 meter lang – så et par centimeter lengre enn Nissan – men Toyotas akselavstand er litt kortere, på 2,64 meter. Bilen er basert på den samme TNGA-arkitekturen som understøtter alle moderne Toyotas, inkludert både C-HR og den større RAV4.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Corolla-korset har vært i salg i andre regioner en stund, med varierende drivlinjer, men europeiske spesifikasjoner vil bare bli tilbudt med den siste, femte generasjonen av Toyotas hybridsystem. I standardform bruker den en 2,0-liters motor og et litium-ion-batteri, pluss en 111 hk frontmontert elektrisk motor for en total systemutgang på 198bhp. Det er nok til å ta Corolla-korset fra 0-62 mph på 8,1 sekunder.
22

Bilen vil også være tilgjengelig med firehjulsdrift, takket være en andre elektrisk motor på bakakselen – selv om denne konfigurasjonen ikke gir mer generell effekt, fordi bensinmotorens utgang er justert i samsvar med det.
Toyota hevder den siste inkarnasjonen av hybridoppsettet – som med tiden vil rulles ut på C -HR og RAV4 – gir sterkere dreiemoment og større elektrisk kraft mens den ikke går på akkord med drivstoffeffektiviteten. Toyota sier at Corolla-korset har blitt “tilpasset europeisk smak” og fremhever justeringer inkludert et annet frontgitter, sammen med nye frontlykter og halelys. På innsiden er det en 12,3-tommers fullt digital instrumentklynge som er unik for europeiske modeller, i tillegg til et 10,5-tommer .

Corolla-korset vil være i salg i Europa i andre halvdel av 2022. Det er ikke noe ord om priser, men vi kan forvente at det vil spille inn mellom C-HR og den større RAV4, med et starttall på rundt £ 29.000 pund .
Hva har den nye Toyota Corolla Cross å slå? Sjekk ut listen over de beste SUV -ene som er til salgs nå …

Leave a Comment