Regjeringen for å målrette partikkelforurensning fra bremser samt dekk

forurensning utløst av dekkslitasje samt bremsestøv skal behandles av en ny regjeringens ren luftstrategi.
Med planer som allerede er på plassering for å håndtere luftforurensning fra eksosutslipp, vil regjeringens neste fokus være svevestøv med en diameter på mindre enn 2,5 mikrometer (PM2.5) som sendes ut av dekk så vel som bremser som de har på seg.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• Tyrtest for hele sesongen 2017/2018
På grunn av deres lille størrelse – omtrent 5 prosent er tykkelsen på et menneskehår – PM2.5 -utslippene i stand til å omgå menneskelige neser så vel som hals, og trenger dypt ned i lungene. Deres eksistens har vært knyttet til en rekke helse- og velværeforhold, inkludert luftveissykdommer.
Eksperter siterer at innen 2030, når overføringsmarkedet beveger seg inn i elektriske kjøretøyer, vil 90 prosent av skadelige PM2.5 -utslipp bli utløst av mikroskopiske biter som eroderer fra dekk så vel som bremser når de eldes.
Den nye Clean Air -metoden fra Department of Health, Public Health and Wellness England samt Institutt for miljø, mat samt landlige forhold (DEFRA) setter statlige intensjoner for å “forskning, samt etablere nye krav til dekk også som bremser for å tillate oss å adressere giftige utslipp av ikke-exhaust av mikroplast fra biler som kan forurense luft så vel som vann. ”
Automotive Parts Gigantic Bosch introduserte nylig en ny IDISC-bremseskive som takket være et wolfram-karbidbelegg, avgir 90 prosent mindre bremsestøv enn en tradisjonell støpejernskive. Mens IDISC for øyeblikket er tre ganger mye dyrere enn en grunnleggende bremseskive, er kostnadene spådd til høsten etter hvert som produksjonsvolumene øker.

Leave a Comment