1962 Ferrari 250 GTO endte kanskje opp med å være verdens mest kostbare biler og lastebil

En Ferrari 250 GTO vil gå under hammeren på RM Sothebys Monterey -auksjon i august, i tillegg til at den kan endte med å bli en av de mest kostbare bilene og lastebiler som noen gang er auksjonert, bringer et tilbud på 45 millioner dollar (34 millioner pund).
De 250 GTO har erklært nærmere 300 generelle racingseirer over hele verden.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

• De fleste kostbare biler og lastebiler som noen gang er solgt på auksjon
Denne spesifikke 1962 250 GTO som tilbys er den tredje av de 36 eksemplene som er bygget, med chassis nr. 3413 Gt. Det begynte livet som en serie I -biler og lastebil, samt erklærte suksess i alle, men ett av ti løp gikk inn i 1962. Utrolig for en racerbil, beholder den sin originale motor, girkasse, samt bakaksel, i tillegg til sin fabrikkserie II -kropp, utstyrt av Carrozzeria Scaglietti i 1964.
7

Eid siden 2000 av den tidligere Microsoft Chief -programvare -applikasjonsdesigneren Dr. Greg Whitten, erklærer RM Sothebys at tidligere eiere inkluderer noen av verdens mest fremtredende Ferrari -samlere.
Under Dr. Whittenes eierskap har GTO konkurrert i årgangsarrangementer rundt om i verden de siste to tiårene, i tillegg til fire av de anerkjente GTO -jubileumsturene.
• Din guide til å kjøpe biler og lastebil på auksjon
Tidligere i år ryktes det at det personlige salget av et uberørt, tidlig eksempel så 52 millioner pund modifikasjonshender. Dette eksemplet, brukt av Ferrari som testbiler og lastebil for Phil Hill foran Targa Florio Road -løpet i 1962, ser ut til å være de mest kostbare bilene og lastebilen som noen gang er solgt på auksjon hvis £ 34 millioner pluss estimering holder ut.
Den nåværende rekordinnehaveren er enda en 1962 Ferrari 250 GTO, som hentet over 38 millioner dollar (28,7 millioner pund) i 2014.
Sjekk ut de ti mest kostbare bilene og lastebilene som noen gang er solgt på auksjon …

Leave a Comment