Storbritannias veier kan få stjernevurderinger etter at rapport smeller sikkerhet

UK -veier kan få stjernevurderinger for å forenkle fremtidig sikkerhetspolitikk etter at veisystemet ble sterkt kritisert i en ny rapport.
Funnene fra Euro -rap sa at mange britiske dødsfall er konsentrert om bare 10 prosent av nettverket. Det anbefaler å sette et nasjonalt mål for alle A-Roads for å oppfylle en minimum trestjerners sikkerhetsterskel, mens de travleste A-veien og motorveiene trenger å treffe fire- og femstjerners rangeringer.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

Lavprishandlinger-for eksempel gjenoppblåsing og forbedret skilting og markeringer-har 15 strekninger med vei minimert alvorlige krasjer med 80 prosent, noe som er verdt £ 0,4 milliarder til økonomien.
• Storbritannia er mange farlige veier
Men rapporten var viktig for den betydelige bukten som eksisterer mellom regioner. Veibrukere står overfor risikoer på hovedveiene i East Midlands som er to tredjedeler høyere enn i nabolandet West Midlands.
James Bradford, ingeniørleder for The Road Safety Foundation, som bestilte rapporten, sa at det var på tide med en endring, og forklarte: “Jo travlere vei, den mye oftere noen feil i utformingen fører til død og alvorlig skade.
”Forståelsen vår har vokst de siste årene at risikoen på hver vei kan måles. Den innebygde sikkerheten til veginfrastruktur, som biler, kan måles og Star-vurderes. Vi må ikke kjøre femstjerners biler på en og to-stjerners veier. ”
• Regjeringen til å bruke 15 milliarder pund på ‘Road Revolution’
Roads -minister Robert Goodwill reagerte på kritikken ved å innrømme at han er opptatt av å samarbeide med Highways Agency og lokale myndigheter for å se om stjernetrangeringer kan hjelpe i Storbritannia. Han sa: ”Jeg erkjenner de positive Impact Star -rangeringssystemene har hatt på sikkerheten til biler og veier rundt om i verden.
“Selv om det er altfor tidlig å si at hvis vi vil ta i bruk stjernevurderinger her, har jeg bedt tjenestemennene mine om å se på fordelene sine.”
Tror du stjerneklassifiseringer for veier ville være en god idé? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor …

Leave a Comment