Euro NCAP Shake-up betyr to-lags stjernerscore for biler og lastebiler

En radikal opprustning av de europeiske ulykkestestresultatene betyr at biler og lastebiler snart vil bli tilbudt med to separate stjernerangeringer. Bilistene må da velge om de skal kjøpe de vanlige bilene og lastebilene med lavere poengsum, eller dryss ut på en supersikker versjon i stedet.
Crash Test Professional Euro NCAP introduserer sin nye Star Score Plan i januar 2016, og er rettet mot sjåfører som “fremdeles tenker på kollisjonsputer samt sikkerhetsbelter for å være tilstrekkelig sikkerhetsutstyr”, ifølge generalsekretæren, Dr. Michiel Van Rating.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

• Storbritannia er det verste landet i verden for raseri
Biler som er introdusert etter denne datoen, vil bare få de maksimale fem stjernene hvis de har de mest avanserte unngåelsesanleggene, som autonom beredskapsbremsing (AEB), fotgjengerdeteksjon samt advarsel om avgang.
Bare produsenter som gjør denne teknologien som er vanlig på tvers av alle designvarianter, samt tilbud i tilstrekkelig antall, vil kunne omgå det to-lags stjernersystemet.
Premium -merker som Mercedes så vel som Audi vil sannsynligvis ta dette alternativet, sier Van Ratingen. Imidlertid advarte han: “Hvis de ikke tilbyr dem i tallene de spår, vil bilene og lastebilen miste sin femstjerners rangering.”
• Undersøkelsen utsetter sjåfører ignorerer vinterfarer
Listekostnader vil sannsynligvis bli påvirket av flyttingen, ettersom mer avansert valgfritt sikkerhetssett gjøres standard. Forsikringsdekningspremier kan høsten som et resultat, men ifølge Philip Jegoe, gruppescore leder ved forskningsstudieekspert Thatcham, for biler og lastebiler “tydelig identifiserbar som å ha AEB som standard”.
Rundt 70 prosent av alle nye biler og lastebiler-inkludert neste Ford Fiesta-vil bli tilbudt under det to-lags systemet, spår Van Ratingen, så vel som disse normalt vil oppnå tre stjerner uten en valgfri sikkerhetspakke.
Den nåværende Fiesta er en femstjerners bil, men Van Ratingen la til: “Den nye Fiesta vil ha noen sikkerhetsenheter som tjener den fire stjerner, men det vil da være mer valgfrie enheter for å øke det til fem.”
Tror du at alle biler og lastebiler bør være utstyrt med avanserte sikkerhetssystemer som standard? La oss forstå i kommentarene nedenfor …

Leave a Comment