Skoda Vision C -konseptet viser merkevarens sportslige side

Skodas nylige salgssuksess er stort sett basert på fornuftige dyder, men ting kan være i ferd med å bli sporty, hvis det nye Skoda Visionc -konseptet er noe å gå. Vi har blitt vist den grønne enheten på Geneva Motor Show 2014, og bilens skarpe skulpturerte linjer er et syn å se.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Skoda Visionc-konseptet forhåndsviser en ny fem-dørs lukeback-kupé som skal komme inn i Skoda-serien innen 2016 for å konkurrere med Mercedes CLA.
VisionC er bestemt til å spille inn i Skoda -serien mellom de populære Octavia og fremragende modellene, og er basert på Volkswagen Groups stadig mer allestedsnærværende MQB -plattform, som også understøtter Octavia så vel som Volkswagen Golf og Seat Leon.
• Geneva Motor Show 2014: Live
Blant stand fra hverandre designfunksjoner i Visionc-eksteriøret er den sylskarpe svingelinjen som forbinder de trekantede lysklyngene i nesen og halen. Den lange, flytende taklinjen til bilen ender på den klemte baksiden som gjenspeiler utseendet til nyere Audis fire -dørs kupp – A7 og A5 Sportback.
VisionC drives av en avansert bensinmotor på 1,4-liters direkteinjeksjon som også kan kjøres på naturgass. Datatata om denne nyskapende nye enheten indikerer at kombinert sykkelbrenseløkonomi som tilsvarer 72mpg ville være mulig mens du er i naturgassmodus. CO2 -utslipp vil være i området 91 g/km.
Den eventuelle produksjonsversjonen av den nye Skoda vil bli drevet av et mye mer konvensjonelt motorutvalg av bensin- og dieselenheter med kapasitet mellom 1,4 og 2,0 liter. Men bilen vil få en firehjulsdrevet overføring montert som standard. En VRS-versjon med 2,0-liters turbo-kraft og rundt 280 hk ville tilby den nye flaggskipsmodellen i Skoda-serien.
Skoda Visionc: Design som spiller mye mer essensiell rolle for Skoda
“Utformingen av Skoda -biler spiller en stadig mye mer viktig rolle og viser merkets emosjonelle livlighet og makt,” heter det i en offisiell uttalelse. “Skodas design blir mye mer uttrykksfull, dynamisk og emosjonell.”
VW -gruppen ønsker å bli verdens største produsent innen 2018, og har satt Skoda ambisiøse salgsmål på 1,5 millioner modeller i året da – en femti prosent økning på 2013. En syv -seter SUV, som skal komme i 2016, og en trendy Fire-dørs som dette er viktig for å utvide merkets globale appell.

Leave a Comment