‘Nye utslippstester kan bety mindre alternativ så vel som høyere priser’

. NEDC (lattermildt stående for nye europeiske kjøresyklus) -tester er datert så vel som ikke-representative-så vel som i mange år har vært-så vi har ønsket innføringen av den visstnok mer virkelige verdenen WLTP/RDE (verdens harmonisert lett kjøretøy Testprosedyre/reelle kjøringsutslipp) tester som inkluderer vurderinger på veien, og, vi er lovet, vil bli strengt sjekket.
Annonsering – Artikkel fortsetter nedenfor

Likevel, bare forrige uke, rapporterte vi om Mercedes ‘testspesialister som fortalte at hvis vi alle forventer at hva som skal fikses av det nye testprogrammet, kan vi bli skuffet. Det er fremdeles smutthull i forskriftene, sa de.
• Ekte verdensutslippstester: Uansett hva du krever å vite
I september må hver nye biler og lastebil som tilbys testes til WLTP/RDE -krav – en flott ting, vel? Absolutt. Men med hver test som tar ‘dobbelt så vel som det dobbelte av tiden’ ifølge Mercedes, samt det som må tilbys det for hver versjon av hver bil og lastebil (inkludert alternativer), er det en enorm mengde arbeid å gjøre , koster en formue.
Bizarrely er vårt skattesystem så vel som EUs mål for hver bil og lastebilprodusents ‘Fleet Average’ CO2 -tall til å være 95g/km innen 2020 begge bestemt på gamle NEDC -figurer. Heldigvis betyr det ikke to tester for hver bil og lastebil – det er et dataprogram som heter CO2MPAs for å lage NEDC -statistikk fra WLTP -tester.
Ikke misforstå, jeg synes ikke synd på et marked med en dårlig rekord om utslippstesting. Dette er imidlertid enda et eksempel på at regulatorer ikke virkelig engasjerer seg med eksperter. Som en innsider fortalte oss denne uken, vil utgiftene til testing så vel som tilfredsstillende mål ha innvirkning på prisene, mens noen design kan forsvinne fra showrooms helt. Så mindre alternativ så vel som høyere priser. Jeg er ikke sikker på at det var politikernes mål.
Nye kjøpere av Toyota Prius Hybrid vil måtte betale overbelastningskostnaden, etter at en ny utslippstest flyttet sin offisielle CO2 -utgang over 75 g/km …

Leave a Comment