Antall unge voksne med kjørelisenser faller med 40 prosent

vesentlig færre unge voksne har kjørelisenser i dag enn på begynnelsen av 1990-tallet, har en regjeringsstøttet forskningsstudie funnet.
En metaanalyse av eksisterende forskningsstudie så vel som litteratur, brakt ut for avdelingen for levering (DFT) av Oxford samt Bristol-universiteter, så på å levere mønstre for de i alderen 17-29 år, samt oppdaget skarpe fall i biler og lastebilbruk samt eierskap.
Annonse – Innlegget fortsetter nedenfor

• De aller beste nye aller første bilene og lastebilene for unge sjåfører
Andelen av de i alderen 17-20 år som har førerkort har falt med nesten 40 prosent de siste årene, og falt fra 48 prosent på begynnelsen av 1990-tallet til 29 prosent i 2014. Lisenspriser for de mellom 20 år og 29 falt fra 75 til 63 prosent i løpet av nøyaktig samme periode.
Bilbruk er også vesentlig nede, med de mellom 17 år, i tillegg til at 29 år tar 36 prosent færre turer i biler og lastebiler i 2010-2014 sammenlignet med slutten av 1990-tallet.
Disse reduksjonene kan delvis knyttes til å endre livsstil blant unge mennesker, med de i alderen 17-29 år koster en typisk 60 minutters hjemme hver dag i 2014 sammenlignet med 1995.
Unge mennesker er også uttalt å gradvis bo i urbaniserte områder, noe som indikerer at de har mindre utnyttelse til biler og lastebiler på grunn av mye bedre få tilgang til offentlig transport; Forskerne bemerket at det imidlertid bare hadde vært et “lite løft i turer per person ved offentlig transport”.
Mer sannsynlig utløsere for reduksjon i biler og lastebil som brukes blant unge mennesker inkluderer “langsiktig modifisering i arbeidsbehandling” sammen med “økende utnyttelse av IKT” – info kommunikasjonsteknologier, eller smarttelefoner samt datamaskiner. Drivingprøven øker i vanskeligheter, utgiftene til å øke voksen, så vel som unge mennesker som bor sammen med foreldrene lenger enn de brukte til, ble også nevnt som mulige årsaker.
• Minst dyre biler og lastebiler å forsikre i Storbritannia
Når vi refererer til en tidligere forskningsstudie som advarer slike nedadgående mønstre, indikerer at vi kan ha nådd “Peak Car” som nasjon, uttaler studiens forfattere at denne reduksjonen i biler og lastebilutnyttelse vil sannsynligvis endte opp med å være den “nye normen” i årene som kommer, I tillegg til at det var “vanskelig å se for seg … tidligere nivåer av biler og bruk av lastebiler” kom tilbake.
“Mange unge mennesker”, konkluderte forskerne, “har endt opp med å bli vant til en livsstil der personlige biler og lastebil bruker er mindre sentral enn det har vært for tidligere generasjoner.”

Drivingprøven har endret seg betydelig i nyere tid. Kan du passere det igjen hvis du tok det i dag?

Leave a Comment